[row][span4]
4 porce králíka (např. zadní běhy), lze použít i kuřecí maso;
2 lžíce plnotučné hořčice; 3 mrkve; 1 petržel; 1/2 menšího celeru; 1 cibule; 2 papriky; 500 ml zeleninového vývaru; 1 lžička řepkového oleje; 1 lžička hořčičného oleje; sůl, pepř ________________________ |
[/span4][span4]
[row][span4]
Pečený králík s hořčicí a zeleninouKrálíka opláchneme, osolíme a potřeme hořčicí. Necháme v lednici uležet minimálně 2 hodiny.Cibuli nakrájíme na proužky, mrkev, petržel a celer na drobné kostky. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky. Ve velkém kastrolu vhodném i k pečení v troubě rozehřejeme řepkový olej a orestujeme na něm králíka, aby se maso zatáhlo. Přidáme zeleninu a též chvíli restujeme. Takto připravený pokrm podlijeme vývarem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 170°C nejprve 100 minut zakryté a 30 minut odkryté, aby se vytvořila kůrčička. Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší s kapkou řepkového oleje. |
[/span4][span4]